جوز هندی دانه‌ای پر خاصیت

سه شنبه, 07 شهریور 1396 15:59

 جوز هندی دانه‌ای است که توسط درخت همیشه سبز میریستیکا فراگرانس تولید می‌شود، این درخت در نواحی گرمسیری دنیا به وفور یافت می‌شود. دانه‌های جوز هندی شاید کوچک باشند اما مواد مغذی موجود در آنها بسیار باارزش بوده و فواید زیادی برای سلامتی و زیبایی دارند.

این ادویه‌ی خوشایند و تا حدودی شیرین در آشپزی تمام دنیا کاربرد دارد و شما مجبور نیستید مقدار زیادی از آن استفاده کنید تا از طعم مطبوعش بهره ببرید. تنها کمی از آن کافیست تا بو و طعم غذا را خوشایندتر کند. جوز هندی هم به صورت کامل و هم به صورت پودر در آشپزی کاربرد دارد و به صورت عصاره نیز در سایر زمینه‌ها می‌تواند مورد استفاده باشد.

برخی از ترکیبات مفید موجود در جوز هندی شامل پتاسیم، آهن، منگنز، تیامین، فولات، منیزیم، مس و ویتامین‌هایی چون B1 و B6 است. همچنین جوز هندی دارای خواص ضدمیکروبی، آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضدنفخ، محرک، ضداسپاسم، روان‌گردان و شهوت‌آور است. تمام این ویژگی‌ها باعث شده که این ادویه‌ی خوش‌عطر، لیستی از فواید را برای سلامتی داشته باشد.

فواید جوز هندی

۱. غلبه بر اضطراب و افسردگی
اگر دچار اختلال اضطراب هستید یا افسردگی دارید، جوز هندی می‌تواند برای‌تان بسیار عالی باشد. ترکیبات میریستیسین و اِلِمیسین موجود در جوز هندی، تا حدودی آرامشبخش و ضد اضطراب است، چون باعث ترشخ سروتونین و دوپامین در مغز می‌شود که به بدن در مبارزه با استرس هم کمک می‌کند.  مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۲ انجام شده برای اولین بار خواص بالقوه‌ی جوز هندی در درمان افسردگی را اعلام کرد. یافته‌ها نشان می‌دهد فعالیت شبه – ضدافسردگی جوز هندی ممکن است به دلیل تاثیر تعدیلگر آن بر مونوآمین‌های مرکزی باشد.

کمی پودر جوز هندی را با یک قاشق غذاخوری آب انگورفرنگی ترکیب کنید. این ترکیب را روزی دوبار درست کرده و بنوشید. از مصرف زیاد جوز هندی خودداری کنید چون توهم‌زاست.

۲. افزایش قدرت مغز
جوز هندی در حفظ قدرت مغز بسیار مفید است. در روم باستان و تمدن‌های یونانی از جوز هندی به عنوان نوعی داروی تقویت کننده‌ی مغز استفاده می‌شده است.

ترکیب میریستیسین موجود در جوز هندی با تحریک اعصاب مغز، حافظه را تقویت می‌کند و قدرت تمرکز را بالا می‌برد. ضمنا جوز هندی آنزیم‌هایی را که عامل ابتلا به آلزایمر هستند مهار می‌کند.

کمی پودر جوز هندی را در یک لیوان آب ولرم حل کرده و روزی یک بار قبل از خواب بنوشید.

۳. غلبه بر بیخوابی
اگر برای خوابیدن مشکل دارید، جوز هندی می‌تواند به شما کمک کند تا از خوابی باکیفیت و عمیق لذت ببرید. خواص آرامشبخش جوز هندی به عنوان خواب‌آوری طبیعی عمل می‌کند. ضمنا این ادویه سرشار از منیزیم بوده که می‌تواند از تنش‌های عصبی‌تان کم کند. همچنین منیزیم، ترشح سروتونین را افزایش می‌دهد و از این جهت احساس ریلکسیشن ایجاد می‌کند.

هر شب قبل از خواب، یک فنجان شیر گرم ترکیب شده با کمی پودر جوز هندی بنوشید. همچنین می‌توانید دو قطره عصاره‌ی جوز هندی را با دو قاشق غذاخوری روغن زیتون ترکیب کرده و قبل از خواب پیشانی‌تان را با آن ماساز بدهید.

۴. تسکین درد مفاصل و عضلات
جوز هندی دارای روغن‌های ناپایدار زیادی است که خواص ضد التهابی دارند، مانند میریستیسین، اِلِمیسین و اوژنول و به همین علت برای تسکین درد مفاصل و عضلات مفید است.

در مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۶ انجام شد، پژوهشگران به موش‌ها، روغن جوز هندی تزریق کردند تا خواص ضد التهابی و ضد درد آن را روی درد مزمن بررسی کنند. یافته‌ها نشان داد روغن جوز هندی می‌تواند التهاب مفاصل و درد ناشی از التهاب مزمن را کاهش بدهد.

کمی روغن جوز هندی را با روغنی دیگر مانند روغن نارگیل یا روغن زیتون ترکیب کرده و چند بار در روز آن را به ناحیه‌ی مورد نظر بمالید. همچنین می‌توانید با افزودن کمی جوز هندی به غذایی که می‌پزید، از التهاب مفاصل‌تان و درد ناشی از آن بکاهید.

۵. درمان آکنه
از جوز هندی می‌توانید برای درمان آکنه که یکی از مهمترین مشکلات پوستی است استفاده کنید. طبیعت آنتی اکسیدانی جوز هندی به مبارزه با آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند که برای داشتن پوستی به دور از جوش و آکنه مهم است. همچنین جوز هندی می‌تواند از التهاب و تحریک پذیری پوست که در اثر ترکیدن آکنه بوجود می‌آید کم کند و ضمنا باعث محوتر شدن اسکار به جا مانده از آکنه و جوش شود.

مقدار مساوی از عسل خام و پودر جوز هندی را با هم ترکیب کرده و آن را به قسمت مورد نظر بمالید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه بماند و سپس آبکشی کنید. این کار را روزی یک بار انجام دهید. همچنین می‌توانید یک چهارم قاشق چایخوری پودر جوز هندی را با مقدار کافی شیر ترکیب کنید تا خمیری نرم و یکدست درست شود و آن را روی آکنه بمالید و بگذارید ۳۰ دقیقه بماند و بعد با آب ولرم بشویید. روزی یک بار این کار را انجام دهید.

پودر جوز هندی

 از جوز هندی می‌توانید برای درمان آکنه که یکی از مهمترین مشکلات پوستی است استفاده کنید

 
۶. بهبود گوارش
جوز هندی برای سیستم گوارشی مفید است. ضمنا برای برطرف کردن حالت تهوع، استفراغ، بدهضمی، نفخ، گاستریت و اسهال هم می‌توانید از جوز هندی کمک بگیرید. جوز هندی برای کنترل علائم بیماری‌ کرون نیز سودمند است. جوز هندی به افزایش ترشح انزیم‌های روده‌ای کمک می‌کند و از این رو برای سلامت هاضمه مفید است. همچنین روغن جوز هندی دارای اثر ضدنفخ است.

هر وقت مشکلی در گوارش‌تان دارید فقط کافیست کمی جوز هندی به سوپ یا غذای آبکی‌تان اضافه کنید.

۷. پیشگیری از پوسیدگی و کرم خوردگی دندان
جوز هندی برای سلامت دندان و دهان‌تان هم سودمند است. خواص ضدباکتریایی جوز هندی باعث شده بتواند باکتری‌های مضر دهان را به طور موثر نابود کند و به شما کمک کند تا از پوسیدگی دندان‌های‌تان پیشگیری کنید. جوز هندی برای جلوگیری و درمان بوی بد دهان هم مفید است. بوی بدن دهان معمولا از گسترش باکتری در دهان ناشی می‌شود.

کمی جوز هندی را آسیاب کرده و با کمی عصاره‌ی آویشن مخلوط کنید و چند بار در هفته، دندان‌های‌تان را با آن مسواک بزنید. برای درمان بوی بد دهان، چند قطره روغن جوز هندی را در لیوانی آب ولرم ترکیب کرده و مانند دهانشویه از آن استفاده کنید.

پودر جوز هندی

 جوز هندی برای سیستم گوارشی مفید است


۸. تقویت سیستم ایمنی
جوز هندی می‌تواند سیستم ایمنی‌تان را تقویت کند، چون مواد معدنی و ویتامین‌هایی دارد که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کنند.

همچنین جوز هندی غنی از پتاسیم، کلسیم، آهن و منگنز است که نقشی کلیدی در بهبود سیستم ایمنی دارند. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۳ انجام شد نشان داد عصاره‌ی اتانول و استون گرفته شده از جوز هندی، در برابر گونه‌های باکتریایی گرَم مثبت ِ باسیلوس ساب تیلیس و استافیلوکوکوس،فعالیت ضدباکتریایی از خود نشان می‌دهند.

هر روز کمی جوز هندی به شیر یا چای و یا سوپ‌تان اضافه کنید تا سیستم ایمنی‌تان قوی شود.

۹. کمک به سم زدایی بدن
سم زدایی از بدن برای سلامتی اهمیت دارد و جوز هندی از این جهت هم برای شما مفید است چون با بهبود عملکرد کبد، به سم زدایی بدن کمک می‌کند. جوز هندی می‌تواند کبد و کلیه‌ها را از سموم پاکسازی کرده و عملکردشان را هم تقویت کند. خاصیت آنتی اکسیدانی قوی جوز هندی به فعالسازی آنزیم‌های کبد که مسئول دفع ترکیبات سمی هستند کمک می‌کند. همچنین منیزیم موجود در جوز هندی، برای سم زدایی سلول‌ها مفید است و ضمنا به دفع فلزات سمی از بدن کمک می‌کند.

۱۰. افزایش میل جنسی در مردان
جوز هندی می تواند نیروی جنسی را تقویت کند چون رگها را گشاد کرده و آرام کننده‌ی عضلات است و اوژنول موجود در آن مسئول این ویژگی جوز هندیست. ضمنا منیزیم و پتاسیم موجود در جوز هندی می‌توانند مواد مغذی مورد نیاز برای تولید هورمون‌های جنسی مردانه را تامین کنند.

چند نکته
از دوز هندی در مقادیر زیاد استفاده نکنید چون می تواند سمی بشود. هر روز بیشتر از یک دوم قاشق چایخوری دوز هندی استفاده نکنید. پریشان حالی، توهم‌، مسمومیت، حالت تهوع شدید، استفراغ، اسهال، تپش قلب، سرگیجه و خشکی دهان از عوارض استفاده‌ی زیاد از دوز هندی می‌تواند باشد. جوز هندی را در یک ظرف دربسته که هوا به ن نفوذ نمی‌کند، به دور از رطوبت و گرما و تابش مستقیم خورشید نگهداری کنید تا بو و طعم آن از بین نرود.

منبع: bartarinha.ir

تسکین درد قاعدگی

سه شنبه, 07 شهریور 1396 15:55

درد قاعدگی چیست؟

درد قاعدگی عبارت است از بروز درد شدیدی هنگام عادت ماهیانه که مانند دل پیچه است و اغلب در سطح زیر و وسط شکم ایجاد می شود. البته ناحیه شیوع درد در هر خانمی متفاوت است، گاهی این دردها تا زیر کمر وحتی کلیه های فرد را فرامی گیرد و ممکن است از یک تا دو روز قبل از قاعدگی شروع شود و تا 4 روز طول بکشد.

البته این دردها نظم خاصی ندارد و شدت و محل آن در هر فرد و در هر ماه متفاوت است. این دردها که از نوع کوفتگی هستند، گاهی اوقات آن قدر شدیدند که فرد مجبور می شود دست از تمام فعالیت هایش کشیده و دراز بکشد. دردهای قاعدگی همراه با علائم متفاوتی هستند مانند تهوع ، سردرد، خستگی ، کسالت ، اسهال ، استفراع و ... در واقع با وجود این دردها قاعدگی برای برخی خانم ها تبدیل به یک فاجعه ماهانه می شود.

 دردهای قاعدگی به دو نوع اولیه و ثانونه تقسیم می شوند. درد های اولیه دردهای معمول و رایج هستند که خیلی شدید نیست و قابل تحمل و کنترل است. اما دردهای ثانویه که بسیار شدید هستند ومعمولا با هیچ مسکنی تسکین پیدا نمی کنند، خطرناکند و نیاز به معاینه پزشک دارد. همچنین ممکن است علت دردهای قاعدگی ثانونه بیماری های زمینه ای مانند آندومتریوز باشد.

چگونه دردهاي قاعدگي را کاهش دهيم؟

روش های کاهش درد قاعدگی,راهکارهایی برای کاهش درد قاعدگی

دردهای قاعدگی به دو نوع اولیه و ثانونه تقسیم می شوند

1. آرام بنشینید یا بخوابید تا عضلات شما از حالت انقباض در آیند.

2. دوش آب گرم بگیرید یا کیسه آب گرم را روی شکم و کمر خود قرار دهید، یا اینکه می‏توانید از حوله‏ای گرم برای این کار استفاده کنید.

3. می ‏توانید از گیاهان دارویی، مثل دم کرده گل گاو زبان و چای های گیاهی دیگراستفاده کنید.

,کاهش درد قاعدگی,درمان دل درد

برای درمان درد قائدگی از گیاهان دارویی، مثل دم کرده گل گاو زبان و چای های گیاهی استفاده کنید

4. کمی ورزش کنید. شنا و پیاده روی برای این کار مناسب هستند، زیرا ورزش‏هایی آرام و بدون استرس می‏ باشند.

5. اگر کمر شما درد می ‏کند، از ایستادن طولانی مدت خودداری کنید.

6. کمر خود را ماساژ دهید تا گرفتگی و درد آن کم شود.

7. مواد غذایی غنی از کلسیم بخورید، مثل شیر و ماست، سبزیجات سبز برگی شکل (اسفناج، کاهو، جعفری، کرفس، کلم و...)

روش های کاهش درد قاعدگی,راهکارهایی برای کاهش درد قاعدگی

غذاهای خیلی سرد، خام، و پر ادویه روی وضعیت روحی روانی بعضی از خانم‌ها تأثیر منفی می‌گذارد

8. مصرف نمک، قند (یا شکر) و قهوه را کاهش دهید.

9. تحت نظر پزشک از مکمل کلسیم و منیزیم استفاده کنید تا گرفتگی عضلات و درد شما را کاهش دهد.

10. مصرف ویتامین ‏های گروه B را افزایش دهید که می ‏توانید هم از مواد غذایی غنی از آنها استفاده کنید و هم مکمل‏های آنها را بخورید، مثل شربت ب- کمپلکس. خصوصا ویتامین B6 در کاهش این دردها موثر است، ولی نباید بیشتر از 100میلی‏ گرم در روز از آن را مصرف کنید.

11.به طور عمیق نفس بکشید و به یک موسیقی آرام گوش دهید.

از خوردن این خوراکی ها در زمان قاعدگی بپرهیزید

نوشیدنی‌های گازدار و کافئینه

,کاهش درد قاعدگی,درمان دل درد

در دوره‌ی عادت ماهانه و قبل از مصرف نوشیدنی‌های گازدار و کافئینه را کاهش دهید

در دوره‌ی عادت ماهانه و قبل از آن تا می‌توانید مصرف نوشیدنی‌های گازدار و کافئینه را کاهش دهید چون این نوشیدنی‌ها روی وضعیت روحی و احساسی‌تان تأثیر منفی می‌گذارند و همچنین باعث کاهش منیزیم بدن می‌شوند.

توجه داشته باشید که کاهش مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین می‌تواند به کاهش حالت نفخ نیز کمک کند. کافئین می‌تواند اسید معده را بیشتر کرده و برای روده‌های حساس مناسب نیست. اگر دنبال یک جایگزین مناسب برای قهوه می‌گردید می‌توانید روی چای هندی حساب کنید. همچنین باید بدانید که کافئین باعث انقباض رگ‌های خونی و دهیدراته شدن (کم آبی) بدن می‌شود برای همین هم می‌تواند سردرد ایجاد کند و حالت‌های عصبی این دوره را افزایش دهد.

غذاهای خیلی سرد، خام، تلخ یا تند و پر ادویه

غذاهای خیلی سرد، خام، تلخ یا تند و پر ادویه روی وضعیت روحی روانی بعضی از خانم‌ها تأثیر منفی می‌گذارد و آن‌ها را آسیب پذیرتر می‌کند. برای همین توصیه می‌شود در این دوره از مصرف این قبیل غذاها خودداری کنید.

الکل و دخانیات

مصرف نوشیدنی‌های الکلی باعث دهیدراته شدن (بی‌آبی) بدن و در نتیجه احتباس آب می‌شود. علاوه بر این الکل ذخیره‌ی منیزیم را از بین می‌برد. این ماده‌ی معدنی خواص ضد التهابی فوق‌العاده ای دارد و دردهای دوره‌ی عادت ماهانه را تسکین می‌دهد. همچنین باید بدانید که نوشیدنی‌های الکلی باعث تحریک احساسات نیز می‌شود.

مصرف دخانیات در هر دوره ای که باشد برای سلامتی به خصوص سلامتی ریه ها مضر است. به عقیده‌ی متخصصان مصرف دخانیات به خصوص در دوره‌ی عادت ماهانه به نفع سلامتی جسمی و روحی روانی خانم‌ها نیست.

مواد غذایی شور

درست است که مصرف نمک آن هم به اندازه‌ی کافی برای سلامتی لازم است اما با این حال مصرف زیاد آن باعث بروز حالت نفخ، احتباس آب و همچنین بروز حساسیت و درد در ناحیه‌ی سینه‌ها می‌شود. متخصصان حوزه‌ی تغذیه معتقدند که مصرف نمک روزانه نباید بیشتر از 2300 میلی‌گرم یعنی معادل یک قاشق چای‌خوری باشد.

توجه داشته باشید که در این دوره مصرف پیتزا، لازانیا، سوسیس و کالباس، ماهی دودی، چیپس، سس‌های صنعتی، پنیرها و غیره را کاهش دهید چون که حاوی نمک بیشتری هستند.

مواد غذایی چرب

,کاهش درد قاعدگی,درمان دل درد

پرهیز از مصرف مواد غذایی حاوی چربی‌های ترانس به کنترل دردهای دوره‌ی قاعدگی کمک می‌کند

غذاهای سرخ کردنی اصلاً مناسب دوره‌ی قاعدگی نیستند. به خاطر اینکه در این دوره پوست به دلیل تغییرات هورمونی به طور طبیعی چرب تر می‌شود. در این صورت اگر مواد غذایی چرب نیز مصرف کنید پوست حساس تر و چرب تر شده و سر و کله‌ی آکنه و مشکلات پوستی دیگر هم پیدا می‌شود. به عقیده‌ی متخصصان مواد غذایی حاوی چربی زیاد مانند گوشت‌های قرمز، محصولات لبنی پرچرب، مواد غذایی سرخ کردنی و روغن‌ها میزان استروژن را افزایش می‌دهند. باید بدانید که حفظ میزان استروژن بدن اجازه‌ی تغییرات خاص در رحم را نمی‌دهد و برای همین میزان گرگرفتگی، کرامپ ها و دردهای دوره‌ی قاعدگی کمتر می‌شود.

پرهیز از مصرف مواد غذایی حاوی چربی‌های ترانس به کنترل دردهای دوره‌ی قاعدگی کمک می‌کند. اسیدهای چرب بیشتر در سرخ کردنی‌ها، دونات‌ها، شیرینی‌جات صنعتی، مارگارین ها و هر ماده‌ی غذایی که با روغن‌های هیدروژنه تهیه شده باشد وجود دارد.

گوشت قرمز

گوشت‌های قرمز حاوی چربی بیشتری هستند برای همین مناسب دوره‌ی قاعدگی نمی‌باشند. برای تامین پروتئین بدن گوشت‌های سفید را جایگزین گوشت گاو، گوساله و گوسفند کنید.

برخی از کربوهیدرات‌ها

برخی از قندها در این دوره باعث تحریک‌پذیری بیشتر خانم‌ها می‌شوند. مواد غذایی تهیه‌شده از آرد سفید مانند نان‌ها، پاستاها، بیسکویت‌ها و کیک‌های تهیه‌شده از آرد سفید همچنین برنج سفید، سیب‌زمینی بدون پوست، غلات شیرین، آبنبات‌ها و غیره مناسب این دوره نمی‌باشند. توصیه می‌کنیم تا جایی که می‌شود مصرف شکلات‌های سفید، دسرهای شیرین و کلا هله‌هوله‌های شیرین را کم کنید.

روش های کاهش درد قاعدگی,راهکارهایی برای کاهش درد قاعدگی

برخی از قندها در دوره قاعدگی باعث تحریک‌پذیری بیشتر خانم‌ها می‌شوند

گردآوری : بخش سلامت بیتوته

منابع:

yjc.ir
tebyan.net

salamatnews.com

از غذاهای ممنوع هنگام اسهال

سه شنبه, 07 شهریور 1396 15:49

موارد روزمره مانند رژیم غذایی، داروها و استرس نقشی کلیدی در بهبودی بدن ایفا می کنند. هنگامی که به اسهال مبتلا شده اید، مواد غذایی مصرفی نقش مهمی در تسریع بهبودی یا وخیم‌تر کردن شرایط دارند.

اسهال یک وضعیت ناخوشایند و عذاب آور است که هر فردی می تواند در زندگی خود آن را تجربه کند. این مشکل دستگاه گوارش موجب شکل گیری مدفوعی شل و آبکی می شود و نیاز به دفع مکرر مدفوع را در پی دارد.

در شرایطی که دوره اسهال به طور معمول کوتاه است، نشانه های آن می توانند مدت زمان بیشتری ادامه داشته و حتی در برخی موارد وخیم‌تر شوند.

موارد روزمره مانند رژیم غذایی، داروها و استرس نقشی کلیدی در بهبودی بدن ایفا می کنند. هنگامی که به اسهال مبتلا شده اید، مواد غذایی مصرفی نقش مهمی در تسریع بهبودی یا وخیم‌تر کردن شرایط دارند.

مواد غذایی که موجب اسهال می شوند به طور معمول حاوی مقدار زیادی از مواد تشکیل دهنده مصنوعی، چربی ها، ادویه ها یا محرک هایی مانند کافئین هستند. در ادامه با برخی مواد غذایی که باید از مصرف آنها در زمان ابتلا به اسهال پرهیز کنید، بیشتر آشنا می شویم.

شیر

لاکتوز موجود در شیر و دیگر محصولات لبنی نرم مانند پنیر خامه ای، بستنی و خامه ترش، در زمان ابتلا به اسهال موجب تضعیف شرایط روده ها و ناتوانی در رسیدگی به این شرایط می شود. هنگامی که بیش از حد لاکتوز مصرف می کنید، این قند وارد روده بزرگ می شود و شرایط اسهال را وخیم‌تر می سازد.

با این وجود، مصرف ماست و پنیرهای سفت می تواند شرایط اسهال را بهبود ببخشد، زیرا آنها از لاکتوز کمی برخوردار بوده یا بدون لاکتوز هستند.

اگر با عدم تحمل لاکتوز مواجه هستید می توانید تقریبا مطمئن باشید که مصرف مواد غذایی حاوی لاکتوز موجب شکل گیری اسهال در شما شده است. از دیگر علائم عدم تحمل لاکتوز می توان به تولید گاز، گرفتگی های عضلانی در ناحیه شکم، نفخ و نفس بدبو اشاره کرد. برای پیشگیری از اسهال به دلیل عدم تحمل لاکتوز، به طور کامل از مصرف شیر و محصولات لبنی پرهیز کنید.

غذای مناسب برای ادم اسهال, تغذیه و اسهال

فلفل های تند می توانند شرایط اسهال را وخیم‌تر سازند

فلفل های تند

فلفل های تند از دیگر مواد غذایی هستند که می توانند شرایط اسهال را وخیم‌تر سازند. ترکیبی به نام کپسایسین که در فلفل ها یافت می شود به عنوان محرک اسهال شناخته می شود.

کپسایسین دیواره داخلی معده را طی روند گوارش تحریک می کند، که به شکل گیری اسهال و همچنین گاز، نفخ و احساس سوزش در معده منجر می شود. هم دانه ها و هم پوست فلفل های تند می توانند با دستگاه گوارش شما نامهربان باشند.

قهوه

هنگام ابتلا به اسهال باید مصرف قهوه را کنار بگذارید. کافئین موجود در قهوه به شل شدن مدفوع منجر می شود. همچنین، کافئین دارای اثر ادرارآور است که می تواند کم آبی بدن ناشی از اسهال را تشدید کند.

چای گیاهی فاقد کافئین با زنجبیل یا نعناع بیابانی یک جایگزین عالی برای قهوه است و می تواند حرکات روده شما را به واقع آرام سازد.

نه تنها قهوه بلکه هر چیزی که حاوی کافئین است را باید کنار بگذارید که از آن جمله می توان به نوشابه های گازدار اشاره کرد. تا زمانی که مشکلات شکم شما برطرف شود این روند را ادامه دهید، زیرا در غیر این صورت تحریک دستگاه گوارش و سرعت از دست دادن مایعات و الکترولیت را افزایش خواهید داد.

الکل

هنگام ابتلا به اسهال یا هر مشکل معده ای دیگر، به هیچ وجه الکل مصرف نکنید. الکل همانند یک سم برای دیواره داخلی معده عمل می کند و همچنین سوخت و ساز کبد را تغییر می دهد.

نوشیدن الکل می تواند موجب شکل گیری سوء هاضمه شود، که می تواند شرایط اسهال را وخیم‌تر سازد.

همچنین، نوشیدن الکل موجب کم آبی بدن می شود و از دست دادن آب بدن را به همراه دارد، که می تواند شرایط اسهال را وخیم‌تر سازد.

افزون بر این، الکل گاهی اوقات با داروهای تجویز شده برای درمان اسهال، بیماری کرون یا کولیت تداخل ایجاد می کند.

حبوبات

در فهرست مواد غذایی که باید هنگام ابتلا به اسهال از آنها پرهیز کنید، حبوبات را نمی توان نادیده گرفت. حبوبات می توانند با عبور از روده کوچک به صورت گوارش نشده وارد روده بزرگ شوند.

حبوبات گوارش نشده یکی از دلایل اصلی نفخ شکم و همچنین اسهال محسوب می شوند.

همچنین، حبوبات از محتوای بالای لکتین برخوردار هستند، که کلاسی از پروتئین ها است که موجب افزایش التهاب در دستگاه گوارش می شوند.

برای پیشگیری از اسهال، حبوبات را می توانید به همراه فیبر محلول مصرف کنید. اما اگر به اسهال مبتلا هستید از خوردن آنها پرهیز کنید.

جایگزین های قند

شیرین کننده های مصنوعی مانند سوربیتول، مانیتول، و زایلیتول که به طور معمول در آدامس ها و آبنبات های بدون قند و داروها یافت می شوند، از دیگر عوامل موثر در شکل گیری اسهال یا وخیم‌تر کردن شرایط آن هستند.

این شیرین کننده ها بسیار آهسته‌تر از قند معمولی جذب می شوند. آنها به طور معمول بدون این که جذب شوند وارد روده بزرگ می شوند، که شکل گیری اسهال را در پی دارد. افزون بر این، باکتری های موجود در معده از این قندها تغذیه کرده و گاز بیشتری تولید می کنند.

اگر مستعد ابتلا به اختلالات شکمی مانند اسهال هستید، همواره فهرست مواد تشکیل دهنده روی غذاها را پیش از خرید مطالعه کنید و از شیرین کننده های مصنوعی پرهیز کنید.

مغزهای خوراکی

مغزهای خوراکی و میوه های خشک شده سرشار از فیبر نامحلول هستند، که می تواند علائم اسهال را وخیم‌تر سازند.

گوارش مغزهای خوراکی دشوار است و می تواند دیواره داخلی روده های شما را به ویژه در زمان ناراحتی معده تحریک کند. این قبیل مواد غذایی می توانند موجب نفخ زیاد نیز شوند.

هویج پخته یا موز رسیده از جایگزین های خوب برای مغزهای خوراکی و میوه های خشک شده محسوب می شوند، که می توانند شرایط معده را آرام سازند.

غذای مناسب برای ادم اسهال, تغذیه و اسهال

هنگام ابتلا به اسهال از مصرف گوشت قرمز پرهیز کنید

گوشت قرمز

در شرایطی که گوشت قرمز منبع خوبی برای بسیاری از مواد مغذی است، اما گوارش آن زمانبر است. مصرف گوشت قرمز سطوح پروتئین واکنشی C و فریتین را افزایش می دهد، که هر دو از مواد شیمیایی التهابی هستند. التهاب دستگاه گوارش می تواند شرایط اسهال را وخیم‌تر سازد.

افزون بر این، گوشت قرمز با بیماری قلبی عروقی، سرطان، و دیابت پیوند خورده است، بیماری هایی که التهاب در آنها نقشی کلیدی را ایفا می کند.

هنگام ابتلا به اسهال از مصرف گوشت قرمز پرهیز کنید و استفاده از منابع پروتئین دیگر مانند ماست یونانی را مد نظر قرار دهید.

برخی میوه ها

میوه هایی مانند توت ها، آناناس، گیلاس، مویز و انگور می توانند شرایط اسهال را وخیم‌تر سازند. بد جذبی فروکتوز موجود در این میوه ها که به شل شدن مدفوع منجر می شود، عامل کلیدی در این زمینه است.

هنگام ابتلا به اسهال مصرف میوه هایی مانند موز مشکل آفرین نخواهد بود.

سبزیجات چلیپایی

هنگام ابتلا به اسهال، سبزیجات چلیپایی مانند بروکلی، کلم، و گل کلم می توانند شرایط را وخیم‌تر سازند.

این سبزیجات حاوی یک کربوهیدارت پیچیده هستند، که گوارش آن دشوار است. همچنین، آنها حاوی فیبر نامحلول هستند که شرایط اسهال را وخیم‌تر ساخته و تولید گاز را در دستگاه گوارش افزایش می دهد.

افزون بر سبزیجات چلیپایی، مصرف کنگر فرنگی، جوانه بروکسل، پیاز، موسیر، تره فرنگی و مارچوبه را نیز کنار بگذارید.

منبع:asriran.com

7 راز بیمار نشدن

سه شنبه, 10 مرداد 1396 07:09

آنچه امروزه پزشکان به آن معتقدند این است که باور و فکر انسان بر بیمار شدن یا نشدن او اثر می گذارد. این در واقع همان چیزی است که از آن به عنوان تلقین یاد می کنیم. تلقین و نوع تفکر ما می تواند بر ابتلای ما به بیماری ها تأثیرگذار باشد. بنابراین بهتر است همیشه مثبت فکر کنیم و خصلت مثبت اندیشی را در خودمان تقویت کنیم.

راه‌های حفظ مفصل زانو

سه شنبه, 10 مرداد 1396 07:03

شاید گاهی طرز نشست و برخاست و راه رفتن روزمره ما به چشم نیاید، اما در درازمدت این کارهای ساده سلامت استخوان‌ها و مفاصل را به خطر می‌اندازد. زانو و مفصل آن از جمله اعضای مهم اسکلت بدن است که با کمترین اختلالی، راه رفتن را مختل می‌کند.